Vzdělávání na Podbořansku a Žatecku

Informační portál projektů MAP Podbořansko-Žatecko

Aktuality

Projekt

Výstupy projektu

Aktuality: Aktuality projektu

Zápis z Besedy se zábavnou únikovou hrou ke knize ”Třída špionů” 30.4.2024

13.5.2024:
V úterý 30. dubna zpříjemnila ráno žákům 4.B Žatecké Základní školy Jižní, spisovatelka paní Petra Martišková s besedou ke knize spojenou s historií českých hradů.

 

Úvodní část besedy se paní Martišková s žáky podělila o fascinující pohled do procesu vzniku knihy a tvorby ilustrací. Žáci se dozvěděli, jaké jsou fáze tvorby knihy od nápadu a psaní textu až po ilustrování a vydání.

Dalším bodem besedy bylo vyprávění o knize a dobrodružstvích spojených s putováním Třídou špiónů. Paní spisovatelka žákům přiblížila tajemnou atmosféru strašidelných hradů v České republice a pověsti, které se kolem těchto míst vážou.

Jedním z vrcholů besedy bylo autorské čtení z knihy, které žáky naprosto pohltilo a vtáhlo je do světa příběhu.

Beseda vyvrcholila zábavnou únikovou hrou s názvem "Zachraňte Hynka Zlobína ze Zlobína", během které se žáci společně snažili osvobodit zakletého Hynka z hradu. Díky úspěšnému  splnění nelehkých úkolů obdrželi od paní spisovatelky sladkou odměnu.
Celá beseda byla pro žáky nejen poučná, ale také velmi zábavná a interaktivní. Ukázala jim magii světa knih a podnítila jejich zájem o čtení a literaturu.

Přílohy :

Galerie :

Článek vyšel : 13.5.2024, počet zobrazení : 167 (167 tento měsíc)