Vzdělávání na Podbořansku a Žatecku

Informační portál projektů MAP Podbořansko-Žatecko

Aktuality

Projekt

Výstupy projektu

Pomůcky:

!!!AKTUÁLNĚ NEDOSTUPNÁ!!! Závěsná mapa - Význam slov

Závěsná mapa - Význam slov
Počet sad/kusů: 1 - Zaslat poptávku po zapůjčení

Závěsná tabule Význam slov je určena žákům druhého stupně základních škol a víceletých gymnázií, kteří se s tímto tématem seznamují postupně v hodinách českého jazyka. Znalosti z tohoto učiva mohou pak využít v dalších předmětech, zejména však v hodinách slohu a literatury.
Téma je poutavě graficky zpracováno – kombinace kreseb a fotografií žáky zaujme a toto zdánlivě nepřitažlivé a odborně náročné téma zvládnou bez stresu a s radostí. Ve výrobku jsou využity příklady z běžného života, ať už v psané, nebo obrázkové podobě, což žákům ulehčuje pochopení učiva. Závěsná tabule je vzhledem ke grafickému zpracování vhodná k trvalému umístění ve třídách a učebnách.

 

ZPĚTNÉ VAZBY:

ZŠ LIBĚŠICE, Mgr. Michaela Gondeková (2.,3. ročník): "Naším tématem byla slova mnohoznačná, tedy slova, která mají dva i více významů. Žáci pracovali ve skupinkách a snažili se přijít na co nejvíce významů u vybraných slov – oko, koruna, list, kohoutek. . .Děti svá zjištění prezentovaly před celou třídou a společně tak tvořily zápis na tabuli. Podporou jim byla pomůcka Význam slov, která přináší ucelený přehled různých významů slov – synonyma, homonyma, antonyma, slova jednoznačná, mnohoznačná. Dětem byla tato nástěnná tabule přínosná zejména pro snadnou orientaci a mnoho doprovodných obrázků u slov. Velice děkujeme za zapůjčení této pomůcky, která napomohla našim žákům k pochopení učiva významu slov, uvedením do problematiky 2. ročníku a upamatování a procvičování slovních významů u žáků 3. ročníku".

ZŠ MĚCHOLUPY, Mgr. Klára Cíglová: 1)"Je velmi praktické, že si žáci závěsné mapy prohlížejí i o přestávkách, tedy mimo výuku samotnou a tím se také nevědomě vzdělávají. Žáci totiž nástěnné mapy, nástěnky atd. čtou a prohlížejí si je. Hodnotím velmi kladně"; 2) "Ve dnech 30.11.2020 – 31.3.2021 a 3.5.2021 – 30.6.2022  jsme měli zapůjčeny závěsné mapy PVC – Význam slov. Mapa byla zavěšena nejprve ve třídě a poté jsme všechny tři mapy pověsili na chodbu. Žáci opravdu nástěnky čtou a prohlíží a pravidelným čtením si pojmy zapamatují. Je velmi přínosné, že si takto pomůcky můžeme zapůjčit a vyzkoušet."

Galerie :