Vzdělávání na Podbořansku a Žatecku

Informační portál projektů MAP Podbořansko-Žatecko

Aktuality

Projekt

Výstupy projektu

Aktuality:

Článek: Žáci ZŠ Lipenec se účastnili exkurze na zámku Krásný Dvůr

10.6.2024:
Článek do paní učitelky Marie Střeštíkové, ZŠ Lipenec.

 

Dne 7. června se žáci 4. a 5. třídy zúčastnili krásné exkurze na zámku Krásný Dvůr. Exkurze ve spolupráci s MAS Vladař byla součástí projektu MAP4 Podbořansko-Žatecko a byla plně financována z tohoto projektu.

 

Program exkurze zahrnoval zajímavou bojovku v přírodě, která se zaměřila na historii zámku. Děti byly rozděleny do menších skupin a každá skupina musela plnit různé úkoly, které je dovedly k cíli. Na děti čekaly aktivity jako například: povídání o historii zámku a jeho majitelích, skládání  puzzle s obrázky majitelů zámku a zařazování událostí na číselnou osu. Dále pak nauková hra o parku, ptácích a jejich hnízdech a potravě a divadelní zpracování pověsti o Panovi, kterému je věnován chrám v zámeckém parku. Tento interaktivní a zábavný způsob učení se setkal s velkým nadšením ze strany žáků.

 

Bojovka nejenže obohatila děti o nové poznatky z historie zámku Krásný Dvůr a zámeckého parku, ale také posílila jejich týmovou spolupráci a logické myšlení. Všichni účastníci si exkurzi velmi užili a odvezli si spoustu nových zážitků a vědomostí.

 

Rádi bychom poděkovali organizátorům z MAS Vladař a projektu MAP4 Podbořansko-Žatecko za finanční podporu a zámku Krásný Dvůr za skvěle připravený

Galerie :

Článek vyšel : 10.6.2024, počet zobrazení : 34 (34 tento měsíc)