Vzdělávání na Podbořansku a Žatecku

Informační portál projektů MAP Podbořansko-Žatecko

Aktuality

Projekt

Výstupy projektu

Pomůcky:

Hejného metoda - SPOJOVATELNÉ KOSTKY, 100 ks

Hejného metoda - SPOJOVATELNÉ KOSTKY, 100 ks
Počet sad/kusů: 4 - Zaslat poptávku po zapůjčení

Plastové barevné kostky o hraně 2cm, které se dají jednoduše spojovat. Uplatnění najdou ve stavbách z kostek, ale také mohou sloužit při probírání grafů a v mnoha jiných oblastech.

 Vhodné pro 1.-5. třídu ZŠ, všechny metody výuky:

  • stavby
  • rozvoj 3D představ
  • grafy
  • a mnohé další možnosti využití

Sada obsahuje 100ks plastových kostek o délce strany 2cm. Na jedné straně kostky je výstupek a na ostatních stranách díry, do kterých výstupek pasuje. Kostky se díky tomu mohou jednoduše spojovat do sloupečků a různých dalších tvarů V každé sadě je vždy po 10 kostkách od každé z 10 barev: zelené, bílé, hnědé, černé, oranžové, červené, žluté, modré, zelené, fialové.

 

ZPĚTNÉ VAZBY:

ZŠ TUCHOŘICE, Anna Pilařová: "Ve druhém a třetím ročníku jsme nejvíce využívali spojovatelné kostky, tvořili jsme s nimi příklady na násobení. Žáci měli díky tomu názor pro řešení výsledků zadaných příkladů. V geometrii jsme využívali pěnové barevné kostky při probírání prostorové geometrie a při diktátu krychlí – prostorové orientaci. S žáky 3. ročníku jsme v hodinách matematiky využili zlomkové výseče. Četli jsme zlomky, rozřazovali je a porovnávali. Všechny z vypůjčených pomůcek jsme využili v hodinách pracovních činností ke konstrukci dle své fantazie nebo plánků. S pomůckami žáci tvořili cesty pro roboty, které podle toho naprogramovali. Pro pomůcky jsme našli všestranné využití napříč předměty a v hodinách jsme je s žáky s nadšením využívali."; 

ZŠ LIBĚŠICE, Mgr. Michaela Gondeková: "Žáci 1. – 2. ročníku využili pomůcky v předmětu Matematika. Spojovatelné kostky využili žáci při řešení příkladů na sčítání a odčítání s přechodem přes desítku. Pracovali ve dvojici a navzájem si zdůvodňovali řešení, využívali k demonstraci vždy dvě barvy kostek."

Galerie :